My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
sommarpersonal
Rekrytera personal

4 sätt på vilket sommarpersonal kan hjälpa er verksamhet

För många är det enda skälet till att anställa sommarpersonal att de ska täcka upp för ordinarie personal under semestertider, eller avlasta under högsäsong. Men skälen till att anlita sommarpersonal behöver inte sluta där. En väl genomtänkt och välplanerad strategi för sommarpersonal kan vara oerhört värdefull för er verksamhet. Här är fyra sätt på vilket sommarpersonal kan hjälpa er:

Låt din personal ta välförtjänt semester

Det kanske mest uppenbara skälet till att anlita sommarpersonal är att de ska avlasta och täcka upp under semestertider. Att ha sommarpersonal på plats gör att du och er ordinarie personal kan känna er trygga med att arbetet blir gjort, kollegorna på plats får avlastning och verksamheten fortgår. Ni slipper med andra ord oroa er och kan istället koppla av och njuta till fullo av en välförtjänt semester.

> Är du i behov av sommarpersonal? Kontakta oss

Minimera risk

Sommarpersonal kan hjälpa er minimera risken för arbetstoppar och de påföljande risker som det innebär, inte bara under sommaren utan under hela året. Ta dig därför tid att noggrant planera semestrar och hektiska perioder tillsammans med dina kollegor, så att du i god tid säkerställer att ni kommer ha rätt resurser på rätt plats. Se till att du har en tydlig förståelse för dina medarbetares arbetsbelastning och en plan för mer hektiska perioder som kan kräva bemanning på kort sikt. Att vara proaktiv är nästan alltid bättre än att vara reaktiv.

Tips: Om du får en bra relation och kontakt med din sommarpersonal, se dessa som möjlig kompetens att anlita även vid andra perioder av högtryck eller frånvaro, såsom långtidssjukskrivningar eller föräldraledighet.

Tillfällig idag, permanent imorgon

Du kan gå ett steg längre och se sommarpersonal som en möjlighet att rekrytera kompetens inför framtiden, med målet att erbjuda en heltidsanställning efter examen. Den största fördelen är att du som arbetsgivare då redan känner personen och vet vad den går för. Det är också ett sätt att undvika ibland långa och resurskrävande rekryteringsprocesser. En ytterligare fördel är att det är bra för ert arbetsgivarvarumärke eftersom det säger mycket om er vilja att investera i framtida talang.

Nya ögon

Vi är glädjande nog förbi den tid då man antog att sommarpersonal och annan tillfällig personal var lågutbildade och oerfarna. I och med att fler och fler människor går bortom det traditionella och drar nytta av gig-ekonomin har konsultande och frilansande blivit livskraftiga arbetsmodeller för många. Det innebär att det idag finns ett stort antal skickliga personer där ute som är redo att börja jobba hos er på konsultbasis. Dessa personer kommer inte bara att kliva in i er verksamhet fokuserade och med en enorm vilja att hjälpa till. De kommer även kunna bidra med nya kompetenser, innovativa tankar och se saker och ting på helt nya sätt.

sommarbemanning

Vi kan hjälpa er med sommarbemanning med kort varsel – även under semestertider

Har ni behov av sommarpersonal? Vi finns här för att hjälpa er – oavsett när behovet uppstår. Välkommen att kontakta oss så hör vi av oss.