teknik jobb

Karriär och jobb inom teknik

”Vad arbetar en ingenjör med?” är säkert en fråga du får höra lite då och då. Oss behöver du inte förklara något för, vi kan det här med jobb för ingenjörer och tekniskt utbildade. Vi på Academic Work har i över 20 år hjälpt young professionals att starta upp och bygga sina karriärer. Vi grundades 1998 av tre studenter. Sedan dess har vi hjälpt över 170 000 människor till jobb inom bland annat teknik- och ingenjörsyrken, och på samma gång försett våra kunder med lika många kollegor. Vi samarbetar med många av Sveriges ledande teknikföretag, allt ifrån stora industriföretag till mindre start-up företag. Med vår bredd finns vi här för dig som en karriärpartner och språngbräda till jobb inom teknikbranschen.

Lediga jobb inom teknik

Academic Work kan teknik! Visste du att?

Academic Work erbjuder tjänster inom alla ingenjörsgrenar – från life science till energi och miljö. Dessutom har vi en marknadsandel på 30% och samarbetar med företag som bland annat Trafikverket, Astra Zeneca, Vattenfall, E.ON, Ericsson och Husqvarna.

teknik jobb

Din karriärpartner inom teknik

Vi på Academic Work vill se dig utvecklas, samla erfarenheter, testa olika branscher och knyta ovärderliga kontakter inför framtiden. Som din karriärpartner kan vi hjälpa dig ta nästa steg i din karriär vare sig du är student, nyexaminerad eller har några år i arbetslivet. Genom oss kan du jobba som konsult eller bli direktrekryterad till en av våra många företagskunder.

teknik jobb

Teknikkonsult på Academic Work

Att vara teknikkonsult på Academic Work innebär att du har möjlighet att arbeta i varierande roller på olika företag. På så sätt kan du bredda din kompetens eller specialisera dig inom ett område. Det är en chans för dig att dels testa på olika roller, dels skapa dig ett nätverk som kommer vara värdefullt i din fortsatta karriär. Vi samarbetar med en mängd olika företag. Därmed kan vi erbjuda ett stort antal tjänster inom hela teknikbranschen. Det gäller oavsett om du är intresserad av energi, infrastruktur, elektronik, mekanik eller något annat inom fältet.

Academic Work kan teknik! Visste du att?

Ordet ”ingenjör” kommer från medeltidslatinets ”ingenium” som betyder ”krigsmaskin”. Det avsåg till en början personer som hanterade krigsmaterial, men kom snart att bli en mer allmän beteckning på en person med teknisk kompetens.

Våra vanligaste roller inom teknik

Vi vet att ingenjörer i århundranden haft många olika yrkesroller. Ingenjörer har rört sig inom både militär och civil verksamhet, skött praktiskt arbete i gruvor och industrier, men även suttit vid kontorets ritbord. Samma bredd gäller för en ingenjörs yrkesroll idag, och vi har hela paletten av jobb för dig att välja mellan. Inom vilket område vill du jobba?

teknik jobb

Rollen som teknikkonsult

Bli konsult och du får en fantastisk chans att samla erfarenheter, se nya arbetsplatser och skapa ett attraktivt nätverk.

På Academic Work tar vi din trivsel på största allvar och din anställning regleras naturligtvis av ett kollektivavtal. Som konsult får du en konsultchef som stöttar dig i din roll och på ditt konsultuppdrag. Vårt mål är att du genom ditt konsultuppdrag blir förlängd eller rekryterad till en – för dig – attraktiv tjänst och arbetsgivare inom teknik.

teknik jobb

Kompetensutveckla dig som teknikkonsult

Teknikbranschen karaktäriseras av att vara snabbrörlig och högteknologisk. Därför är det också viktigt för dig som konsult inom teknik att fortsätta hålla dig uppdaterad inom ny teknologi, samt utveckla din kompetens. För att främja din karriär har du som konsult hos oss möjlighet att fördjupa eller bredda dina kunskaper via utbildningar hos oss eller våra partners, vanligtvis genom lärarledda utbildningar eller e-learning.

Bli konsult inom teknik på 12 veckor!

Är du redan specialist inom teknik och vill bli bättre inom ett specifikt fält, exempelvis projektledning? Eller har du ingen bakgrund inom teknik överhuvudtaget och vill sadla om till teknikkonsult? Oavsett vilket är Academic Work Academy ett utmärkt alternativ för dig!

Genom Academic Work Academy erbjuder vi intensivutbildningar i form av Accelerated Learning Programs. Upplägget på utbildningen är ett slags bootcamp-format på heltid, vanligtvis under tre intensiva månader i våra lokaler i Stockholm.

Efter 12 veckors intensivutbildning inom teknik får du en tillsvidareanställning som konsult hos Academic Work och jobbar på uppdrag hos något av våra kundföretag.

Tech-jobs-engineering-AcademicWork_Header.jpg

Läs också: Ta nästa kliv i teknikkarriären med Academic Work

Läs mer