My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
jobb som ingenjör

Karriär och jobb som ingenjör

Drömmer du om ett tekniskt yrke? Vi samarbetar med många av Sveriges ledande teknikföretag, inom allt från life science till automation, bygg, energi, miljö, infrastruktur, automotive, maskinteknik, elektronik och telekom. På så sätt kan vi erbjuda jobb inom hela teknikkedjan, från R&D till eftermarknad. Som din karriärpartner hjälper vi dig ta nästa steg i karriären, antingen som konsult eller som direktanställd hos ett attraktivt teknikföretag.

Lediga jobb inom teknik

Academic Work – din karriärpartner inom teknik

Vill du vara del av ett stort team och jobba med några av de största ingenjörsprojekten i norra Europa? Söker du ett specialistjobb inom ett visst område? Eller vill du ha en bredare roll på ett mindre företag, där du får växa och utvecklas med tiden? Ingenting är omöjligt! Som din karriärpartner hjälper vi dig som ingenjör eller med annan bakgrund inom området att hitta ditt första eller nästa jobb. Vi erbjuder många olika heltidsjobb och för dig som fortfarande pluggar på yrkeshögskola, högskola eller universitet erbjuder vi en rad spännande och relevanta deltidsjobb som ger dig meriterande erfarenhet inför din examen.

jobb som ingenjör

Vi erbjuder jobb inom:

 • Automation
 • Automotive
 • Byggnadsteknik
 • Elektroteknik
 • Energiteknik
 • Infrastruktur
 • Life Science
 • Maskinteknik
 • Miljöteknik
 • Offentlig sektor
 • Processindustrin
 • Telekommunikation

Få jobbtips direkt i inkorgen

Vi erbjuder roller till en mängd olika företag och branscher. Allt från startups till stora internationella företag. Med vår smarta bevakningsfunktion får du skräddarsydda utskick baserade på dina personliga preferenser, och är bland de första att få veta när vi publicerar ett jobb som matchar din profil. Skapa en skräddarsydd jobbevakning hos oss redan idag och bli uppdaterad när nya teknikjobb som matchar din profil dyker upp!

enter image description here

Teknikkonsult via Academic Work

Kom i kontakt med spännande företag och branscher
Att vara teknikkonsult på Academic Work innebär att du har möjlighet att arbeta i varierande roller på olika företag. På så sätt kan du bredda din kompetens eller specialisera dig inom ett område. Det är en chans för dig att dels testa på olika roller, där du får arbeta med den senaste tekniken inom allt från mjukvara och hårdvara till materialteknik och hållbarhet. Du får även möjligheten till att skapa dig ett nätverk som kommer vara värdefull i din fortsatta karriär. Vi samarbetar med en mängd olika teknikföretag och därmed kan vi erbjuda ett stort antal jobb inom hela teknikbranschen. Det gäller oavsett om du är intresserad av energi, infrastruktur, elektronik, mekanik eller något annat inom fältet.

Kompetensutveckling och karriärmöjligheter inom teknik
Är du intresserad av en karriär inom teknik? Bra val! Det finns en hög efterfrågan på ingenjörer inom EU och enligt Business Europe är underskottet så stort att det påverkar den ekonomiska tillväxten. Med andra ord finns det ett stort behov av personer som kan bidra med sin kunskap och kompetens. Vi förser arbetsgivare i sex olika europeiska länder med duktiga talanger och när du väljer Academic Work som karriärpartner finns goda möjligheter till en teknikkarriär både i och utanför Sverige. För oss på Academic Work är din vilja och ambition det allra viktigaste, och vi erbjuder utbildning för att du ska få bästa möjliga start på din anställning.

Du får en konsultchef som stöttar och coachar
När du väljer oss har du en trygg arbetsgivare i ryggen, och får tillgång till ett stort kontaktnät. Som konsult på Academic Work har du en dedikerad konsultchef som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden och hjälper dig ta dig närmare dina karriärmål. Konsultchefens uppgift är att finnas till hands rörande frågor om din anställning, hjälpa dig utvecklas i din yrkesroll och säkerställa att du trivs på din arbetsplats.

Direktrekrytering

Utöver att erbjuda konsultuppdrag rekryterar vi även direkt till företag och hjälper då till med hela eller delar av rekryteringsprocessen. Det innebär att det är våra specialiserade teknikrekryterare som håller intervjuer, genomför tester och tar referenser. Därefter presenteras du för arbetsgivaren och om du erbjuds tjänsten sker löneförhandling och avtalsskrivning direkt med företaget. Skulle du inte gå vidare i en rekryteringsprocess finns vi till hands och som din karriärpartner kan vi tipsa om andra spännande tjänster att söka.

Ingenjör? Du behövs inom den gröna omställningen

Just nu genomgår teknikindustrin en stor omvandling och dina kunskaper är av extra stort värde för våra kunder. Automation, elektronik och hållbarhet är exempel på områden där efterfrågan är extra stor – bara de närmsta åren krävs 30–40 000 nya ingenjörer för att klara omställningen till elektrifiering, AI och självkörande fordon, enligt en undersökning som kartlagt den västsvenska fordonsindustrin. Vidare behöver företagen Boliden, SSAB, LKAB, Northvolt, Skellefteåkraft, H2GreenSteel och Mobilaris rekrytera uppemot 20 000 nya medarbetare mellan 2022 och 2026. För att klara omställningen samarbetar Academic Work med många av landets ledande teknikföretag, inom branscher såsom byggindustrin, fordonsindustrin, automation och tillverkning, energiteknik, life science, processindustrin och telekommunikation.

enter image description here

jobb som ingenjör

Vi värdesätter din onboarding och kompetensutveckling

Vi vet att du som junior ingenjör eller tekniker värdesätter en arbetsmiljö där du får goda förutsättningar när du ska påbörja ett nytt uppdrag eller ditt första jobb. Det kan vara nervöst och omtumlande, speciellt när du är helt ny och inte känner någon på arbetsplatsen. Därför är det extra viktigt för oss att säkerställa att du får en så smidig och givande upplevelse som möjligt. Inte bara under dina första veckor, utan under hela anställningen. Vi har gedigen erfarenhet av att skräddarsy talangprogram och traineeprogram som innefattar mentorskap och utbildningar för dig som anställd. Programmet utarbetas i nära samarbete med företaget du ska arbeta hos, och anpassas till dina kompetenser och vad du behöver lära dig under ditt första år på arbetsplatsen. På så sätt får du en trygg överblick kring vad du kan förvänta dig under dina första 12 månader.

Bli ingenjör genom Academic Work Academy

Är du redan specialist inom teknik och vill bli bättre inom ett specifikt fält, exempelvis projektledning? Eller har du ingen bakgrund inom teknik överhuvudtaget och vill sadla om till teknikkonsult? Oavsett vilket är Academic Work Academy ett utmärkt alternativ för dig! Genom Academic Work Academy erbjuder vi intensivutbildningar i form av Accelerated Learning Programs. Upplägget på utbildningen är ett slags bootcamp-format på heltid, vanligtvis under tre intensiva månader i regi av vårt systerbolag och tillika utbildningspartner Brights Learning. Efter 12 veckors intensivutbildning inom teknik får du en tillsvidareanställning som konsult hos Academic Work och jobbar på uppdrag hos något av våra kundföretag.

Evidensbaserad rekrytering

På Academic Work tillämpar vi evidensbaserad rekrytering. Det innebär att vi enbart bedömer sådant som visat sig ha en stark koppling till arbetsprestation, och fattar beslut utifrån vetenskapliga bevis. Detta genom att utgå från urvalsmetoder med hög tillförlitlighet och validitet. Det kan låta självklart, men många rekryterare gör fel antaganden baserat på information i din ansökan, som inte alls relaterar till hur väl du faktiskt kommer prestera i rollen. Genom att arbeta evidensbaserat vill vi säkerställa att det är dina faktiska kompetenser och din potential som ger dig jobbet – inget annat.