Home of the young professionals

Young professionals, studenter och akademiker i början av sina karriärer är vår nisch och vårt kompetensområde. Under de senaste 20 åren har vi ägnat mer tid än någon annan i branschen för att lära känna denna målgrupp. Med fler än 300 evenemang varje år på campus runt om i Sverige, över 10 000 konsultmöten och 14 445 respondenter i vår undersökning: Young Professional Attraction Index, är vi fast övertygade när vi säger att Academic Work är home of the young professionals.

Kontakta oss
300
Vi träffar young professionals på över 300 event på campus årligen
10 K
Varje år gör våra konsultchefter över 10000 konsultmöten
14 k
Över 14 000 young professionals medverkade i vår undersökning YPAI

En investering för framtiden

Studenter och akademiker utgör en viktig investering för framtiden. Det är ju de som kommer att ta vid när nästa generation går i pension. Det är också de som har färsk kunskap och i kombination med deras driv, ambition och nyfikenhet är de en stor tillgång på många företag.

Young professionals är nya i arbetslivet och står antingen precis i början av karriären med en nyförvärvad examen och uppdaterad kunskap, alternativt jobbat några år och hunnit skaffa sig erfarenhet inom området. Efter examen bidrar young professionals med aktuell kunskap om branschen, ofta tillsammans med stora ambitioner, vilket gör dem till en viktig investering för framtiden för alla arbetsgivare på marknaden. Definitionen young professionals har ingenting med ålder att göra utan är ett uttryck vi på Academic Work använder för att beskriva någon som är ny i arbetslivet.

Young Professional Attraction Index

För att hjälpa arbetsgivare att förstå och bygga starkare relationer med young professionals genomför Academic Work tillsammans med Kantar Sifo en årlig undersökning. Young Professional Attraction Index (YPAI) syftar till att kartlägga vad studenter och akademiker i början av karriären värderar hos en framtida arbetsgivare.

YPAI
Tipsa en vän!