My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Extrajobb

Extrajobb

Vad roligt att du är intresserad av ett extrajobb! Som du kanske vet är fördelarna med ett extrajobb vid sidan av studierna många. Du får in foten hos attraktiva arbetsgivare, bygger ditt CV, utökar ditt professionella nätverk och får ett härligt tillskott i plånboken. Dessutom kan ett extrajobb vara vägen till ett sommarjobb eller ett heltidsjobb efter studierna.

Lediga extrajobb

Tre fördelar med ett extrajobb

Ett extrajobb vid sidan av studierna öppnar dörren för många möjligheter och tar dig ett steg närmare drömjobbet.

  1. Boosta ditt CV
  2. Extra pengar till studentkassan
  3. Knyt värdefulla kontakter för framtiden

Vill du skapa en attraktiv profil redan under studietiden?

Hinner jag jobba extra och studera samtidigt?

Ett extrajobb kan innebära allt från några timmars arbetstid i månaden till 25 timmar i veckan. Omfattningen på student- och extrajobb är alltså väldigt olika, men gemensamt är att de ofta är flexibla eftersom arbetsgivaren vet att studierna är din primära sysselsättning. Det innebär att du många gånger kan påverka när, och ibland också var du utför ditt jobb. Håll en öppen dialog om arbetstider redan under rekryteringsprocessen men också på plats på arbetsplatsen. Ta reda på vad som förväntas av dig på ditt jobb och var tydlig med hur mycket du tror att du kommer kunna jobba. Läs gärna våra tips kring att lyckas studera och jobba samtidigt.

Vi tycker det är viktigt att du extrajobbar under schyssta villkor! Academic Work är ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag, och när du jobbar hos oss omfattas du givetvis av kollektivavtal och försäkringar.

Extrajobb

Extrajobb som leder till sommarjobb eller heltidsjobb

Många av våra konsulter börjar med just ett extrajobb vid sidan av studierna. Ett tips är att se extrajobbet som en möjlighet att tidigt säkra sommarjobbet. Många av de företag vi samarbetar med ställer först frågan om sommarjobb till de studenter som redan jobbar deltid hos dem. När de sedan närmar sig examen har vi, eller företaget de jobbar på, i många fall erbjudit dem ett heltidsjobb.

Academic Work är din karriärpartner inom många olika områden

Läs mer om några av våra största kompetensområden för information om hur du kan ta nästa steg i karriären!
Välj områdeexpand_more

Extrajobb & CSN – hur funkar det?

Med extrajobb kommer ofta frågan om hur det blir med CSN. Den högsta inkomsten du får ha samtidigt som du pluggar med studiestöd kallas för  fribelopp. Om du tjänar mer än fribeloppet sänker CSN ditt studiestöd. Under pandemin valde CSN att ta bort fribeloppet, men från och med 1 juli 2022 återinfördes det. Idag ligger fribeloppet på 93 561 kronor per termin (20 veckor) för dig som studerar på heltid. För att ta reda på vad just ditt fribelopp är, kolla in  Mina Sidor på CSN:s hemsida.

International_article_800x525.png

Läs också: Extrajobb och studier – så lyckas du

Läs artikeln