Extrajobb

Extrajobb

Vad roligt att du är intresserad av ett extrajobb! Som du kanske vet är fördelarna med ett deltidsjobb vid sidan av studierna många. Du får in foten hos attraktiva arbetsgivare, bygger ditt CV, utökar ditt professionella nätverk, och får ett härligt tillskott i plånboken. Dessutom kan ett extrajobb vara vägen till ett sommarjobb eller ett heltidsjobb efter studierna.

Lediga jobb
Extrajobb sommarjobb

Extrajobb som blir till sommarjobb

Ett tips är att se extrajobbet som en möjlighet att tidigt säkra sommarjobbet. Många av de företag vi samarbetar med ställer först frågan om sommarjobb till de studenter som redan jobbar extra hos dem.

Hinner jag jobba och studera samtidigt?

Ett extrajobb kan innebära allt från några timmars arbetstid i månaden till 25 timmar i veckan. Omfattningen på student- och extrajobb är alltså väldigt olika, men gemensamt är att de ofta är flexibla eftersom arbetsgivaren vet att studierna är din primära sysselsättning. Det innebär att du många gånger kan påverka när, och ibland också var du utför arbetet. Håll en öppen dialog om arbetstider redan under rekryteringsprocessen men också på plats på arbetsplatsen. Ta reda på vad som förväntas av dig och var tydlig med hur mycket du tror att du kommer kunna jobba. Läs gärna våra tips kring att lyckas studera och jobba samtidigt.

Vi tycker det är viktigt att du extrajobbar under under schyssta villkor!
Vi är därför ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag. Det innebär att vi har kollektivavtal och försäkringar för dig som extrajobbar.

Extrajobb

Extrajobb som leder till heltidsjobb

Genom att jobba extra bygger du inte bara ditt CV, du bygger också ett större professionellt kontaktnät. Många av våra konsulter börjar med just ett deltidsjobb vid sidan av studierna. När de sedan närmar sig examen har vi, eller företaget de jobbar på, i många fall erbjudit dem ett heltidsjobb.

Extrajobb & CSN – hur funkar det?

Med extrajobb kommer ofta frågan om hur det blir med CSN. Den högsta inkomsten du får ha samtidigt som du pluggar med studiestöd kallas för  fribelopp. Om du tjänar mer än fribeloppet sänker CSN ditt studiestöd. Under pandemin valde CSN att ta bort fribeloppet, men från och med 1 juli 2022 återinfördes det. Idag ligger fribeloppet på 93 561 kronor per termin (20 veckor) för dig som studerar på heltid. För att ta reda på vad just ditt fribelopp är, kolla in  Mina Sidor på CSN:s hemsida.

Academic Work är din karriärpartner inom många olika områden

Läs mer om några av våra största kompetensområden för information om hur du kan ta nästa steg i karriären!
Välj område
AW_image21_1200x600px.jpg

3 fantastiska fördelar med ett extrajobb

Läs artikeln här