Rekrytera personal

Kravprofilen – din guide genom hela rekryteringen

Står ni i startskedet av en rekryteringsprocess? För att lyckas rekrytera rätt person är en väl genomtänkt kravprofil ett måste. Här delar vi tips på hur ni skapar en bra kravprofil!

Kravprofilen genom hela rekryteringsprocessen

Kravprofilen är själva grundstommen till varje rekryteringsprocess och är helt avgörande för att attrahera rätt personer. Att ge den lite extra omtanke kan därför göra hela skillnaden mellan en pricksäker och mindre lyckad rekrytering. Men vad många glömmer är att kravprofilen inte bara är startskottet till rekryteringen utan också din röda tråd genom hela processen.

Kravprofilen ska guida er rätt genom hela processen: vid selekteringen av kandidater, under intervjun när ni ställer frågor om kunskaper och egenskaper och i referenstagningen när ni vill veta mer om kandidaternas tidigare prestationer. Ju bättre kravprofilen är, desto större är sannolikheten att ni hittar den där riktiga stjärnan som ni är ute efter.

Fem steg till en bra kravprofil:

1. Se till att rätt personer är involverade

Att någon som har god insyn i tjänsten är med och formulerar kraven är såklart viktigt, till exempel den närmsta chefen. Men se också till att den som i slutändan kommer att fatta beslut i rekryteringsprocessen är närvarande vid framtagandet av kravprofilen. Det är viktigt att ni alla har en samlad bild av vad ni är ute efter.

2. Våga tänk utanför boxen

När man anställer en ny person är det lätt att tänka på vad man redan har, och att göra på samma sätt som man brukar. Men försök att öppna boxen och titta lite utanför. Då kan ni komma med nya infallsvinklar som kan göra kravprofilen ännu bättre.

3. Prioritera

Många arbetsgivare vill gärna ha med allt i kravprofilen. Men chansen att hitta en person som kan och har erfarenhet av allt är ganska liten. Fundera därför på vad som är viktigast och prioritera. Självklart ska ni inte tumma på det som är verkliga måsten för att kunna göra ett bra jobb, men de krav du ställer ska alltid vara väl genomtänkta.

4. Konkretisera

Istället för att skriva ”du behöver vara stresstålig”, skriv varför. Vilka delar av tjänsten kräver stresstålighet, och på vilket sätt? Ju mer du kan specificera vad du söker, desto större chans att rätt kandidater söker jobbet.

5. Lägg lite extra tid

Kravprofilen är A och O för att det ska bli en lyckad rekryteringsprocess, så lägg lite extra tid på den. Med en välgjord kravprofil kommer du att få tillbaka tiden senare i processen, och det med marginal.

Kontakta oss för företag

Funderar du på att ta hjälp med rekrytering och bemanning? Fyll i dina uppgifter här nedan så hör vi av oss till dig och berättar mer om hur vi hjälper dig!

Är du kandidat och söker jobb? Här hittar du våra lediga jobb. Du kan inte söka jobb eller komma i kontakt med någon av våra rekryterare om du använder detta formulär!

Tipsa en vän!