My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
kompetensbrist it
Rekrytera personal

3500 nya experter utbildade för att möta kompetensbristen

Kompetensbristen inom IT är större än någonsin och fortsätter öka. Genom Academic Work Academy har vi, tillsammans med vår utbildningspartner Brights, omskolat över 3 500 personer till nya karriärer inom IT – och det är bara början.

Bristen på IT-experter har diskuterats i flera år, men trots detta har situationen inte blivit bättre – snarare sämre. Efterfrågan växer snabbt, och alla typer av företag har svårt att hitta nya talanger inom IT och teknologi. Några av de mest efterfrågade kompetenserna idag går inte ens att hitta på marknaden, utan måste istället skapas. Det är precis vad Academic Work Academy gör – skapar framtidens kompetens genom skräddarsydd intensivutbildning.

Ett koncept som fungerar

Anledningen till att Academys koncept med 12 veckors intensivutbildning blivit så framgångsrikt är för att alla inblandade delar samma mål.

  • Kunden behöver IT-kompetens som inte finns på marknaden.
  • Deltagarna vill lära sig ny teknik, utvecklas och byta karriär till IT-branschen.
  • Vi vill med utbildning möta kundens kompetensbehov, och samtidigt ge motiverade personer chansen att snabbt och effektivt byta karriär.

    Ytterligare en anledning till att konceptet blivit populärt är för att vi skräddarsyr och utvecklar varje nytt program. Upplägget, innehållet och kompetensen som våra deltagare får under programmet är alltid framtaget för att matcha kundens behov. Till skillnad från andra utbildningsaktörer är vi de enda på marknaden som erbjuder detta.

– Vi vet att konceptet fungerar. Företag växer, får in ny kompetens och mer mångfald genom de konsulter vi utbildar. Vi är stolta över att så många kunder är återkommande och litar på vårt koncept. Vissa av våra kunder har varit med fler än tio gånger och de är ofta positivt överraskade över hur mycket konsulterna kan efter utbildningen samt vilka förmågor och snabba utvecklingskurvor de har. Konsulterna beskrivs som motiverade och kunniga och det är flera som idag är chefer på företagen, berättar Jesper Kihlström, Head of Academy Business på Academic Work.

Win-win situation

Sedan 2015 har Academic Work Academy utmanat utbildningsbranschen genom att erbjuda tidseffektiva och kvalitativa utbildningar för att minska kompetensbristen. Vi tror att lärande är lösningen för både utveckling och tillväxt, både hos individer och organisationer.

– Det är fantastiskt att vi nu har hjälpt över 3500 personer till en ny karriär inom IT, samtidigt som vi hjälpt över 500 företag med deras kompetensbrist. Jag känner en enorm stolthet över att vi är med och påverkar en utveckling där vi hjälper både individer och företag att nå sin fulla potential, det är verkligen en win-win situation för alla inblandade, berättar Jesper.

I en föränderlig värld är det viktigare än någonsin att företag snabbt anpassar sig efter nya kompetensbehov, och förmågan att kunna lära sig nytt är avgörande. Det kan dock i många fall vara kostsamt och ineffektivt, men Academys pedagogik skapades för att lösa den utmaningen. Vår pedagogik bygger på metoder som får vuxna att lära sig på ett effektivt och kvalitativt sätt. Hela 97% av de som börjar våra program tar examen och är samma dag redo att starta sina nya karriärer.

kompetensbrist it

Brett utbud av kompetenser

Vi följer ständigt den snabba utvecklingstakten och håller oss uppdaterade om de senaste IT-behoven. Systemutveckling inom Java, JavaScript och C#.NET samt applikationsutveckling inom Salesforce, IFS och ServiceNow är endast några exempel på utbildningar vi haft de senaste åren. I snitt startar ett nytt reskill-program varannan vecka hos oss – hela året. Marknaden förändras hela tiden och vi anpassar oss.

– Vi arbetar hårt med att ständigt fylla det stora kompetensgapet som finns idag. Vi har aktuella utbildningar inom i princip alla IT-områden, allt ifrån IT-säkerhet och Data Engineer till COBOL och integrationsutveckling. Det är flera av våra kunder som återkommer för samma kompetens medan andra hör av sig oavsett om det handlar om utveckling, molntjänster eller automation, berättar Jesper.

Läs också: Så samarbetar vi med Salesforce för att möta framtidens kompetens

Få den kompetens ni behöver

Idag lever vi i en värld där upskilling och reskilling är avgörande för företags och individers framgång.

– Framtiden är här. Alla företag som planerar att vara framgångsrika framöver måste våga testa nytt. De måste våga satsa på potential snarare än historik. De måste satsa på att attrahera, rekrytera och utveckla rätt personer för imorgon. Den kunskap dessa personer sedan behöver kommer hela tiden förändras. I våra intensivutbildningar lär de sig inte bara ny praktisk kunskap, de lär sig även hur de bäst tar till sig ny kunskap för att kunna anpassa sig efter morgondagens behov, berättar Jesper.

Planerar ert företag att växa men har svårt att hitta rätt kompetens? Vi hjälper gärna till att lösa ert kompetensbehov. Tveka inte att höra av er till oss!