Varför Academic Work?

Academic Work är Sveriges största rekryterings- och bemanningsföretag på tjänstemannasidan. Sedan starten 1998 har vi förmedlat över 150 000 jobb till young professionals – studenter och akademiker i början av karriären – och försett våra kunder med lika många nya kollegor.

Kontakt för företag
150k
Så många young professionals har startat sina karriärer genom oss.
1998
Då startade vi vår verksamhet och idag har vi över 20 års erfarenhet i branschen.
318
Så många miljoner euro hade vi i omsättning 2020.

#1 Bäst i branschen på young professionals

I Sverige har vi ett stort nätverk med young professionals för vilka våra jobbannonser exponeras, och i vilket vi kan searcha efter kandidater. Vi har ägnat över 20 år åt att lära känna målgruppen, och tack vare vår årliga undersökning YPAI och vår långa erfarenhet i branschen har vi god kännedom om young professionals preferenser vid valet av arbetsgivare. Vi tror på young professionals, eftersom vi vet att de kan göra stor skillnad!

#2 God förståelse för kunders affärsutmaningar och behov

  • Vi är en flexibel partner, mån om att förstå dig som kund och ditt företags affärsutmaningar. Vi anpassar vårt erbjudande till våra kunders önskemål och kompetensbehov.

  • Vi har god kännedom om framtida kunskaps- och kompetensbehov på arbetsmarknaden och stöttar dig och ditt företag i att identifiera och säkra ert personalbehov, såväl nuvarande som kommande.

  • Vi tillämpar en kompetensbaserad rekryteringsprocess med hög validitet, som hjälper oss säkerställa att ni får rätt person på rätt plats.

#3 Nöjdast kunder i branschen 10 år i rad

Att du som kund känner dig fullständigt nöjd med vårt samarbete är viktigt för oss. Varje år genomför Svenskt kvalitetsindex branschmätningar i kundnöjdhet – och resultatet visar att vi har haft nöjdast kunder i bemanningsbranschen över 10 år i rad. Läs mer här!

#4 Erbjuder lösningar på kompetensbristen

Vi brinner för att hjälpa företag att växa och young professionals att utvecklas. I de fall en rekryteringsprocess inte räcker till kan vi bygga kompetensen som arbetsmarknaden behöver tack vare vår skola AW Academy. Sedan starten 2015 har fler än 2 000 personer examinerats och fått en ny karriär som exempelvis programmerare, automationsingenjörer, och arbetsledare inom bygg och anläggning. Läs mer hur vi jobbar för att utbilda bristkompetens här!

#5 Ligger i digital framkant

Världen förändras och det gör branschen också. Vi anpassar oss ständigt efter våra kunders och marknadens behov och lägger stor vikt vid att hålla oss i framkant när det kommer till tekniska lösningar. Exempelvis har vi skapat AW Instajobs, appen för korta bemanningsuppdrag, som gör det möjligt för våra kunder att anlita extrapersonal snabbt och enkelt under dygnets alla timmar. Hos Instajobs kan du som arbetsgivare själv lägga upp jobbuppdrag i mobil- eller webbapplikationen och välja vem du vill anlita. Snabbare och enklare blir det inte.

Bemanning eller rekrytering? Vi hjälper till!

Bemanning: När ert personalbehov varierar kan det vara en god idé att hyra in en eller flera konsulter. Exempel på tillfällen kan vara vid arbetstoppar, organisationsförändringar, anställningsstopp eller vikariebehov. Genom vår bemanningstjänst ser vi till att rätt person finns på rätt plats, när du behöver det.

Rekrytering: Rekrytering passar när ditt behov av personal är mer långsiktigt. Kanske har du också svårt att avgöra vilken kompetens det är ni söker eller saknar den tid som krävs för att genomföra en rekryteringsprocess. Våra rekryterare hjälper er genomföra hela rekryteringsprocessen, från kravprofil fram till anställning, och ger er tillgång till vårt nätverk.

Vi hjälper till med bemanning och rekrytering inom en mängd olika kompetensområden.

Välj ett område i listan nedan för att läsa mer.
Tipsa en vän!