Varför Academic Work

Academic Work är Sveriges största rekryterings- och bemanningsföretag på tjänstemannasidan. Sedan starten 1998 har vi förmedlat över 140 000 jobb till young professionals – studenter och akademiker i början av karriären -och försett våra kunder med lika många nya kollegor.

Kontakta oss

Academic Work ..

  • är Sveriges största bemanningsföretag på tjänstemannasidan
  • har nöjdast kunder i branschen sedan 2011
  • verksamma i 6 länder och har 19 kontor runt om i Sverige
  • har erfarenhet av rekrytering och bemanning inom en rad olika kompetensområden
Bäst i branschen på young professionals

  • Tack vare vår årliga undersökning YPAI och långa erfarenhet i branschen har vi god kännedom om young professionals preferenser vid valet av arbetsgivare.

  • Tack vare vårt starka varumärke och goda kännedom hos målgruppen har vi lyckats bygga upp ett stort nätverk av young professionals för vilka våra jobbannonser exponeras, och i vilket vi kan searcha efter kandidater för våra kunders tjänster.

Förståelse för kunders affärsutmaningar och behov

  • Vi är en flexibel partner, mån om att förstå våra kunders affärsutmaningar. Vi anpassar vårt erbjudande till våra kunders önskemål och kompetensbehov.

  • Vi har god kännedom om framtida kunskaps- och kompetensbehov på arbetsmarknaden och stöttar våra kunder i att identifiera och säkra deras personalbehov, såväl nuvarande som kommande.

  • Vi tillämpar en kompetensbaserad rekryteringsprocess med hög validitet som hjälper oss att säkerställa att våra kunder får rätt person på rätt plats.

Erbjuder lösningar på kompetensbristen

Vi brinner för att hjälpa företag att växa och young professionals att utvecklas. I de fall en rekryteringsprocess inte räcker till kan vi bygga kompetensen som arbetsmarknaden behöver tack vare vår skola AW Academy. Sedan starten 2015 har över 1000 personer examinerats och fått en ny karriär som exempelvis programmerare, automationsingenjörer, och arbetsledare inom bygg och anläggning. Läs mer hur vi jobbar för att utbilda bristkompetens här.

Ligger i digital framkant

Världen förändras och det gör branschen också. Vi anpassar oss ständigt efter våra kunders och marknadens behov och lägger stor vikt vid att hålla oss i framkant när det kommer till tekniska lösningar. Exempelvis har vi skapat AW Instajobs, appen för korta bemanningsuppdrag, som gör det möjligt för våra kunder att anlita extrapersonal snabbt och enkelt under dygnets alla timmar. Hos Instajobs kan du som arbetsgivare själv lägga upp jobbuppdrag i mobil- eller webbapplikationen och välja vem du vill anlita. Snabbare och enklare blir det inte.

Tipsa en vän!