My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
academicwork/rekrytering/bemanning

Varför välja Academic Work?

Academic Work är ett av Sveriges största rekryterings- och bemanningsföretag på tjänstemannasidan. Sedan starten 1998 har vi förmedlat över 170 000 jobb till young professionals – studenter och akademiker i början av karriären – och försett våra kunder med lika många nya kollegor. Genom våra skräddarsydda Academy-program erbjuder vi även rekrytering och reskilling av medarbetare för att råda bot på kompetensbristen.

Kontakt för företag
170k

Så många young professionals har startat sina karriärer genom oss.

3000 +

Över 3000 personer har bytt karriär genom vår Academy sedan 2015.

3,3

Så många miljarder SEK hade vi i omsättning 2021.

young professionals

#1 Bäst i branschen på young professionals

I Sverige har vi ett stort nätverk med young professionals för vilka våra jobbannonser exponeras, och i vilket vi kan searcha efter kandidater. Vi har ägnat över 20 år åt att lära känna målgruppen, och tack vare vår årliga undersökning YPAI och vår långa erfarenhet i branschen har vi god kännedom om young professionals preferenser vid valet av arbetsgivare. Vi tror på young professionals, eftersom vi vet att de kan göra stor skillnad!

kunder behov

#2 God förståelse för kunders affärsutmaningar och behov

  • Vi är en flexibel partner, mån om att förstå dig som kund och ditt företags affärsutmaningar. Vi anpassar vårt erbjudande efter era önskemål och kompetensbehov.

  • Vi har god kännedom om framtida kunskaps- och kompetensbehov på arbetsmarknaden och stöttar dig och ditt företag i att identifiera och säkra ert personalbehov, såväl nuvarande som kommande.

  • Vi tillämpar en evidensbaserad rekryteringsprocess med hög validitet. Ni har dessutom alltid ett dedikerat och specialiserat team beståendes av rekryterare och AM till hands genom hela processen, som säkerställer att ni får rätt person på rätt plats.

#3 Erbjuder lösningar på kompetensbristen

Vi brinner för att hjälpa företag att växa och young professionals att utvecklas. I de fall en rekryteringsprocess inte räcker till kan vi bygga kompetensen arbetsmarknaden behöver tack vare Academic Work Academy. Sedan starten 2015 har fler än 3 000 personer examinerats och fått en ny karriär som exempelvis programmerare, automationsingenjörer, och arbetsledare inom bygg och anläggning. Läs mer om vår Academy här!

#4 Vi strävar efter att ligga i framkant

Världen förändras och det gör branschen också. Vi upplever just nu det största kompetensskiftet i modern tid, som en konsekvens av teknologins framtåg. På Academic Work jobbar vi aktivt för att förstå våra kunders och marknadens behov. Genom strategiska partnerskap kan vi på nära håll följa utvecklingen och engagera oss i viktiga framtidsfrågor. Här har vi bland annat ingått partnerskap med Techarenan, för att ta en mer aktiv roll kring framtidens kompetensförsörjning. Vi har även ingått partnerskap med organisationerna Pink Programming, Tjejer kodar och DataTjej, i syfte att stärka och uppmuntra den kvinnliga närvaron i IT- och techbranschen.

Bemanning eller rekrytering? Vi hjälper till!

Bemanning: När ert personalbehov varierar kan det vara en god idé att hyra in en eller flera konsulter. Exempel på tillfällen kan vara vid arbetstoppar, organisationsförändringar, anställningsstopp eller vikariebehov. Genom vår bemanningstjänst ser vi till att rätt person finns på rätt plats, när du behöver det.

Rekrytering: Rekrytering passar när ditt behov av personal är mer långsiktigt. Kanske har du också svårt att avgöra vilken kompetens det är ni söker eller saknar den tid som krävs för att genomföra en rekryteringsprocess. Våra rekryterare hjälper er genomföra hela rekryteringsprocessen, från kravprofil fram till anställning, och ger er tillgång till vårt nätverk.

Vi hjälper till med bemanning och rekrytering inom en mängd olika specialistområden.

Academic Work har erfarenhet av bemanning och rekrytering inom över 15 olika specialistområden, bland annat IT, teknik och ekonomi. Välj ett område i listan nedan för att läsa mer.
Våra specialistområdenexpand_more