My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
chevron_left
Sökresultat
Annons-ID: 15104267

Beräkningsingenjör inom strömningsmekanik

Husqvarna AB

Nu söker vi en ny kollega till den populära teknikjätten Husqvarna Group. Detta är chansen till en spännande karriär som beräkningsingenjör. Rollen passar dig som är kreativ och har en god analytisk förmåga, eftersom du kommer få vara en del av koncernens många nyutvecklingsprojekt och förbättringsarbeten!

Ansök här

Företag: Husqvarna AB

Plats: Huskvarna

Jobbkategori: Teknik

Omfattning: Heltid

Startdatum: Omgående eller enligt överenskommelse

Typ av uppdrag: Konsultuppdrag

Om tjänsten

Du kommer i denna roll arbeta med strömningsmekanik och kan komma att rikta dig mot samtliga utvecklingsprojekt i Husqvarnas produktlinje. Du kommer arbeta i ett par projekt åt gången vilket kan innefatta alla produkter, från såväl motorsågar till Automowers. Projekten kan vara likväl globala som lokala, då avdelningen för beräkning och simulering inom shared R&D arbetar globalt. Du kommer här också få möjlighet att jobba med hela kedjan, från idé till färdig produkt, samt inneha kontakt med flera olika avdelningar och specialistfunktioner då rollen i en global funktion.

Avdelningen har idag 32 anställda där en stor del är seniora i sina roller. Detta kommer ge dig goda förutsättningar till att utvecklas och få stöttning där du kommer introduceras till rollen med hjälp av en mentor samt ett onboarding-program.

Du erbjuds

 • En bred roll där du får chansen att bli duktig på många olika produkter i sortimentet
 • En plats i ett team med mycket erfarenhet och kompetens
 • Att få vara en viktig kugge i produktframtagningsprocessen
 • En flexibel arbetsplats

Arbetsuppgifter

 • Genomföra analyser samt beräkna strömnings- och luftflöden
 • Samarbeta i produktuvecklingen med olika avdelningar och specialistfunktioner i koncernen, bland annat konstruktion och labb
 • Arbeta med metodutveckling och implementering av nya metoder

Vi söker dig som

 • Har en civilingenjörsutbildning i maskinteknik med inriktning mot strömningsmekanik/CFD
 • Besitter mycket goda kunskaper i engelska och svenska, i både tal och skrift, då det dagliga arbetet sker på dessa språk
 • Har B-körkort då resor i tjänst kan förekomma
 • Besitter kunskaper i STAR-CCM+

Vidare är det meriterande om du har goda kunskaper i programvarorna OpenFOAM och ANSA. Likaså är kunskaper/intresse för Linux meriterande då arbetet sker i Linux-miljö.

Som person är du

 • Självgående
 • Initiativtagande
 • Ansvarstagande

Övrig information

 • Start: Omgående eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Långsiktigt uppdrag med inledande 6 månader konsultuppdrag
 • Placering: Jönköping, Huskvarna

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Husqvarna AB

Husqvarna Group har över 330 år av innovation i bagaget och identifierar sig själva som världens äldsta start up. Ett stort och världsledande företag sett till omsättning men ett litet och familjärt bolag i väggarna. Allas idéer välkomnas och uppskattas. Det är nära mellan avdelningarna och utvecklingsambitioner flödar i koncernen. Vad gör Husqvarna då i det dagliga arbetet? Jo de levererar skogs-, park- och trädgårdsprodukter för professionella användare. De för samman hög prestanda, användarvänlighet och säkerhet och erbjuder ett brett och växande sortiment med produkter och tillbehör, där allt från motorsågar och kapmaskiner till robotgräsklippare ingår.

Bli en del av Academic Work

Som konsult för Academic Work erbjuds du stora möjligheter att växa professionellt och knyta värdefulla kontakter för framtiden. Du får en konsultchef som stöttar dig under resans gång och får ta del av olika förmåner, bl.a. möjlighet till kompetensutveckling i form av en grundläggande hållbarhetsutbildning.

Läs mer om vårt konsulterbjudande här
Happy group icon

Har du frågor om tjänsten?

Gina Piel eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på jon01@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 15104267

Ansök här