My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
chevron_left
Sökresultat
Annons-ID: 15103004

Data Analyst till Stora Enso i Falun!

Stora Enso AB

Är du en person med förmåga att förvandla data till värdefull insikt? Vill du vara en del av ett ledande globalt företag som är dedikerat till innovation, hållbarhet och framtidens lösningar? Då kan rollen som Data Analyst hos Stora Enso i Falun vara det perfekta nästa steget i din karriär.

Ansök här

Företag: Stora Enso AB

Plats: Falun, Leksand, Borlänge, Rättvik, Ludvika, Hofors, Sandviken, Vansbro

Jobbkategori: IT

Omfattning: Heltid

Startdatum: Enligt överenskommelse

Typ av uppdrag: Konsultuppdrag

Om tjänsten

Stora Enso är en av världens främsta leverantörer av förnybara lösningar inom biomaterial, förpackningar och papper. Med sin starka närvaro i Falun spelar de en viktig roll i att forma en hållbar framtid genom sina innovativa produkter och fokus på miljövänliga processer.

Som Data Analyst kommer du att ha en central roll i att samla, analysera och tolka data för att identifiera mönster, trender och möjligheter. Är du utbildad inom data eller har arbetslivserfarenhet inom liknande område och är en noggrann och serviceinriktad person kan detta vara tjänsten för dig. Tjänsten är på heltid och arbetstiderna är bekväma kontorstider. Vid behov har du även möjlighet att arbeta hemifrån.

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att arbeta med SQL. Du har även erfarenhet av att visualisera data i något slags BI-verktyg. Du kanske har en bakgrund inom datavetenskap, statistik, ekonomi eller motsvarande område.

Du erbjuds

 • En heltidstjänst med flexibla arbetstider hos ett av Sveriges största rekryterings- och bemanningsföretag med uppdrag hos spännande Stora Enso.

Arbetsuppgifter

 • Skapa och uppdatera rapporter i PowerBI
 • Ge support till användare kring rapportfrågor
 • Uppdatera SAP Analyticsrapporter samt ge stöd till användare för användning av programmet
 • Kontrollera data i SAP
 • Bygga dashboards i Excel

Vi söker dig som

 • Har arbetslivserfarenhet eller utbildning inom data. Exempel på utbildningar vi ser som relevanta är dataingenjör, systemutvecklare, controller eller inom ekonomi
 • Erfarenhet av SQL
 • Erfarenhet av att visualisera data i BI-program (till exempel PowerBI, Tableau eller Qlik)
 • Goda kunskaper i Excel

Det är meriterande om du har

 • Kunskap om skogsbruk
 • Kunskap om SAP
 • Kunskap inom GIS
 • SAC-rapportering
 • Erfarenhet av kontroll och styrning

För att lyckas i rollen tror vi att du har förmåga att hitta, modellera och tolka data. Du är även metodisk och logisk i ditt arbetssätt och drivs av att hitta lösningar på problem. Att kunna planera sitt arbete mot deadlines är också viktigt för att säkerställa effektivitet och framgång i olika projekt och arbetsuppgifter.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Bli en del av Academic Work

Som konsult för Academic Work erbjuds du stora möjligheter att växa professionellt och knyta värdefulla kontakter för framtiden. Du får en konsultchef som stöttar dig under resans gång och får ta del av olika förmåner, bl.a. möjlighet till kompetensutveckling i form av en grundläggande hållbarhetsutbildning.

Läs mer om vårt konsulterbjudande här
Happy group icon

Har du frågor om tjänsten?

Emil Karlsson eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på kar01@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 15103004

Ansök här