My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
chevron_left
Sökresultat
Annons-ID: 15103861

Nätanalytiker till branschledande bolag inom energibranschen

Embriq AB

Vår omvärld står inför en energikris. Högt belastade elnät och outnyttjad potential för dagens distributionsnät. Embriq arbetar hårt för att digitalisera och förbättra resursnyttjandet, vilket skapar fördelar för deras kunder, samhället och miljön. Nu söker de en Nätanalytiker som kommer driva utformningen och planeringen för framtidens elnät till deras kunder. Embriq erbjuder dig en ny roll i ett branschledande bolag där ni tillsammans kommer bygga och driva utvecklingen av morgondagens elnät.

Ansök här

Företag: Embriq AB

Plats: Gamlestadsvägen 2

Jobbkategori: Teknik

Omfattning: Heltid, Tillsvidare

Startdatum: Enligt överenskommelse

Typ av uppdrag: Rekrytering

Övrigt: Möjlighet till distansarbete

Om tjänsten

I rollen som Nätanalytiker kommer du vara delaktig i utformning och planering för framtidens elnät till våra kunder. Du kommer bland annat ta fram, utreda och analysera data för att sedan bedöma/presentera olika lösningar, initiativ eller utmaningar inom nätet för kunden. Vi har idag 8-10 kunder på den svenska marknaden, där vi på sikt ser att du ger förstklassig rådgivning kring hur våra kunder på sikt skall nyttja sin fulla potential av deras befintliga nät och infrastruktur.

Du kommer i första hand arbeta och analysera data med hjälp av vår produkt Quant Insight, ett komplett system för analys av IoT- och mätardata för energibolag. Systemet ger dig en fullständig överblick över kundens distributionsnät på detaljnivå.

Arbetsuppgifter

 • Utförande av belastnings- och felströmsberäkningar
 • Arbeta med elkvalitetsfrågor
 • Tillsammans med kund ta fram och föreslå långsiktiga planer/åtgärder på nätet för att utveckla och effektivisera nyttjandet av befintliga resurser

Klicka på videon för att höra David Westerlund, Head of Research and Business Development, berätta mer om "The ACES project" och "The adaptive control system" utvecklat av Embriq:

Vad har David att säga om hur det är att arbeta på Embriq?

"Vi arbetar med något som verkligen ligger i tiden. En grön omställning är oundviklig i vår bransch, där digitalisering, teknologiska framsteg och förändringar hos våra kunder/reglering pushar utvecklingen framåt. Sedan mitt intåg i branschen 2008 känns det spännande att äntligen se utvecklingen ta fart på riktigt."

Vi söker dig som

 • Har flerårig arbetslivserfarenhet inom kraftsystemanalys, nätberäkning och/eller nätplanering
 • Har en civil eller högskoleingenjörsexamen inom elkraft eller annan likvärdig utbildning på eftergymnasial nivå
 • Obehindrade kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har

 • Erfarenhet av drift från ett nätbolag

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Kvalitetsmedveten
 • Strukturerad
 • Kommunikativ
 • Samarbetsinriktad

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår Embriq's önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess. Läs mer om varför vi använder tester här.

Rekryteringsprocessen

 • Steg 1: Telefonintervju med Academic Work
 • Steg 2: Tester med Academic Work
 • Steg 3: Djupintervju med Academic Work
 • Steg 4: Intervju 1 med Embriq
 • Steg 5: Intervju 2 med Embriq
 • Steg 6: Säkerhetsprövning

OBS! Tjänsten är säkerhetsklassad. I enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer du som slutkandidat behöva genomgå registerkontroll samt säkerhetsintervju utöver vanlig referenstagning.

Embriq AB

Embriq är ett teknikföretag och en ledande leverantör av avancerad IT-drift, mjukvara, industriell IoT-teknik och konsulttjänster. Genom industrialiserad IT levererar vi lösningar som förenklar komplexa utmaningar, säkerställer verksamhetskritisk verksamhet och optimerar konkurrenskraften.

Vi är idag 219 anställda i bolaget med koncernhuvudkontor i Oslo. I vår svenska organisation återfinns ungefär 46 anställda, varav 18 personer på Göteborgskontoret vid Gamlestadens Fabriker.

Vi är ett framåtsträvande bolag, med hög teamkänsla och lever dagligen efter våra värdeord Unified, Curious och Grit. Läs gärna mer om oss på vår hemsida som du finner här!

Bli direktrekryterad till Embriq AB

Detta är en direktrekrytering, vilket betyder att den kandidat som får tjänsten blir direktanställd av kundföretaget. Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work.

Happy group icon

Har du frågor om tjänsten?

Jesper Stien eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på gbg04@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 15103861

Ansök här