My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
chevron_left
Sökresultat
Annons-ID: 15100256

Projektsamordnare för SEK Svensk Elstandard!

Som samordnare av teknikområden hos SEK Svensk Elstandard kommer du var en viktig del i att skapa ett mer hållbart samhälle genom standardiserad elektrifiering. Med ditt tekniska intresse och kunskap kommer du agera administrativt stöd till kommittéer och utföra teknisk dokumentation. Rollen är ny och dina tankar och idéer värdesätts för utformning framåt!

Ansök här

Företag: SEK Svensk Elstandard

Plats: Stockholm

Jobbkategori: IT

Omfattning: Heltid, 37h/vecka

Startdatum: Omgående, och enligt överenskommelse

Typ av uppdrag: Konsultuppdrag

Om tjänsten

SEK Svensk Elstandard är en ideell organisation som drivs utan vinstintresse och som är utsedd av regeringen att ansvara för all standardisering inom det elektrotekniska området i Sverige. Nu utökar de sin organisation och söker flera nya medarbetare med inriktning på koordinering, stöd och medlemsvärvning till deras nuvarande och kommande tekniska verksamhetsområden.

I rollen som samordnare är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att administrativt stödja olika tekniska kommittéer samt att rekrytera nya intressenter och experter till dessa kommittéer och grupper. Du kommer också att ansvara för att sprida information och kunskap om SEK Svensk Elstandard samt framhäva fördelarna med att delta i standardiseringsprocessen.

Du erbjuds

 • En trygg arbetsplats där du får forma och utveckla rollen efter eget initiativ i ett nära samarbete med kollegorna i teamet.
 • Möjligheten att påverka utformningen av ett mer hållbart samhälle genom den elektroteknisk standardiseringen som sätter praktiska regler och riktlinjer framåt.
 • Mentorskap, anpassad utifrån dina tidigare erfarenheter och kunskaper.

Arbetsuppgifter

 • Med hjälp av ditt tekniska intresse och kunskap planera, strukturera och administrera arbeten och möten inom befintliga tekniska kommittéer
 • Söka upp och kontakta relevanta företag och andra intressenter för deltagande i SEKs olika verksamhetsområden.
 • Sammanställa och utföra teknisk dokumentation i möten tillsammans med annat administrativt kommittéarbete.
 • Delta vid olika möten och arrangemang för att informera om SEKs olika verksamheter och nyttan med deltagandet inom standardiseringen.
 • Strategiskt lägga upp planering för uppstart av nya grupper och kommittéer och att därefter etablera dessa inom nya teknikområden.

Vi söker dig som

 • Eftergymnasial utbildning inom elektroteknik eller liknande
 • Minst 3 års arbetslivserfarenhet från elektroteknisk industri eller liknande
 • Har god kommunikativ förmåga i både muntlig och skriftlig svenska och engelska då mycket av ditt arbete kräver teknisk dokumentation
 • Har goda kunskaper inom Officepaketet

Det är meriterande om du har

 • B-körkort

Som person är du bra på och intresserad av att uttrycka dig i tal och skrift. Du trivs i sociala sammanhang och har ett stort teknikintresse. Att kunna kommunicera och engagera andra människor är egenskaper som kommer att värderas särskilt högt. Du känner dig bekväm med att planera och genomföra möten, i såväl större som mindre grupper. Vidare är du självgående med en stor ambition för att skapa positiva resultat i det uppsökande arbetet där målsättningen är att värva fler medlemmar och experter till SEKs kommittéverksamhet.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller test: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga och ett skrivtest för att säkerställa din skriftliga förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Övrigt:

 • På kontoret i Kista är det idag 15 anställda, varav fem arbetar inom olika tekniska verksamhetsområden. Efter sommaren 2024 kommer kontoret att flytta till Solna/Sundbyberg.
 • Arbetet sker i huvudsak på kontorstid, men kommer att innebära resor inom Sverige för både mässor och uppsökande verksamhet.

SEK Svensk Elstandard

SEK Svensk Elstandard (SEK) är en ideell svensk standardiseringsorganisation med frivilligt deltagande från svenska myndigheter, skolor, företag och organisationer som har intresse av att delta i arbetet med tekniska regler inom det elektrotekniska området. Inom organisationen finns drygt 800 aktiva medlemmar samt ungefär 350 olika företag registrerade. SEK verkar genom sina medlemmar och intressenter för att genom standarder skapa goda förutsättningar för ett bättre, säkrare och ett mer hållbart och verkningsfullt svenskt el-samhälle. SEK ansvarar för och fastställer all svensk standard inom det elektrotekniska området. SEK är också Sveriges representant inom den europeiska standardiseringen, CENELEC, samt inom den internationella standardiseringen. IEC. SEKs tekniska verksamhet bedrivs i en kommittéstruktur vilken speglar arbetet inom IEC och CENELEC där olika kommittéer ansvarar för olika elektrotekniska områden, inom SEK finns idag drygt 100 kommittéer. Varje kommitté inom SEK är öppen, mot en kommittéavgift, för alla svenska experter som finner intresse i utvecklingsarbetet av olika standarder, för närvarande har SEK drygt 8500 gällande standarder. Läs mer på www.elstandard.se.

Bli en del av Academic Work

Som konsult för Academic Work erbjuds du stora möjligheter att växa professionellt och knyta värdefulla kontakter för framtiden. Du får en konsultchef som stöttar dig under resans gång och får ta del av olika förmåner, bl.a. möjlighet till kompetensutveckling i form av en grundläggande hållbarhetsutbildning.

Läs mer om vårt konsulterbjudande här
Happy group icon

Har du frågor om tjänsten?

Fanny Steisjö eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på fanny.steisjo@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 15100256

Ansök här