My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
chevron_left
Sökresultat
Annons-ID: 15103713

Redovisningsekonom till Vattenfall

Vattenfall Business Services Nordic AB

Vattenfall letar nu efter en redovisningsekonom inom Fixed Assets-teamet i Accounting R2R-organisationen inom Finance Business Support. Du kommer att rapportera till chefen för anläggningstillgångar. Redovisning R2R är funktionen inom Finance Business Support som tillhandahåller redovisningsexpertisen till enheterna i Vattenfall med stort fokus på kvalitet och efterlevnad. Redovisning R2R är redovisningsexpert för IFRS och lokala redovisningsprinciper, förbereder bokföringar, hanterar bokslut och externrevision samt tillhandahåller finansiella rapporter. Funktionen är organiserad i landsspecifika team för området Allmän redovisning och ett team för anläggningstillgångar i alla länder.

Ansök här

Företag: Vattenfall Business Services Nordic AB

Plats: Solna

Jobbkategori: Ekonomi/juridik/inköp

Omfattning: Heltid

Startdatum: Omgående

Typ av uppdrag: Konsultuppdrag

Om tjänsten

Som redovisningsekonom kommer du att vara en del av redovisningsleveransen för anläggningstillgångar i Vattenfall och bidra till att uppnå målen för redovisning R2R-avdelningen. Samarbete med en leverantör av Business Process Outsourcing (BPO) kommer att vara en nyckeluppgift förutom att säkra leveransen och optimera processerna. Vi vill att du tar dig an denna förändring och bidrar med din erfarenhet och energi till en framgångsrik omställning och transformation.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvar: Som redovisningsekonom kommer du att bistå alla/utvalda företag inom Vattenfallkoncernen med komplexa redovisningsärenden relaterade till Anläggningstillgångar. Dina arbetsuppgifter kommer dessutom att omfatta:

 • Ange riktlinjer för tillgångsstrukturer (t.ex. komponentmetoder, affärsspecifika strukturer) och användningen av parametrar i SAP-tillgångsregistret (platsfält, kostnadsställeanvändning, etc.)
 • Analysera IFRS och lokala GAAP redovisningskrav för anläggningstillgångar för lämplig klassificering och värdering av nya investeringsprojekt
 • Tillämpa IFRS, lokala GAAP och skattemässiga redovisningsregler för anläggningstillgångar för lämplig klassificering av kostnader på investeringsprojekt enligt Vattenfalls krav inkl. uppsättning av tillgångsstrukturer (komponent)
 • Stödja informationsflödet från Vattenfall till BPO-leverantören Capgemini för att hantera ändringarna i SAP efter behov
 • Stödja och bidra till systemets stängningsaktiviteter, utföra kontroller & kontroller och observera att deadlines hålls
 • Stödja och utföra nedskrivningar av tillgångar på huvudrekordnivå
 • Leverera input till bokslut/årsredovisningar för alla juridiska personer
 • Agera som redovisningsexpert för anläggningstillgångar för IFRS och minst en lokal GAAP som du stödjer skatteteamet i det specifika landet
 • Stöd Group Accounting för att implementera nya redovisningsregler (IFRS) och samarbeta med Accounting R2R-landsteamen för att harmonisera IFRS-tillämpningen
 • Observera och implementera lokala GAAP-ändringar i det betjänade landet
 • Bidra till goda relationer och god service gentemot interna kunder och externa leverantörer/kunder/BPO-leverantör
 • Utför tjänster med hög kvalitet och aktualitet i leveransen enligt gemensamma processer, policyer och riktlinjer
 • Ge processförbättringsidéer till processexperter/processspecialister
 • Delta i utvecklingsprojekt inom FBS eller koncerngemensamma/tvärvetenskapliga projekt

Vi söker dig som

 • Relevant universitetsexamen (t.ex. Business/Redovisning) eller jämförbar annan utbildning/arbetserfarenhet
 • Erfarenhet från arbete inom Anläggningsredovisning och/eller Redovisning
 • God förståelse för redovisningsregler (IFRS och minst en uppsättning lagstadgade redovisningsregler)
 • God kännedom om alla ekonomiprocesser, särskilt om Anläggningstillgångars processer från början till slut
 • Kunskaper om ekonomisystem (särskilt SAP)
 • Förståelse för Vattenfall eller energiverksamhet
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Personlig kompetens Du har hög ansvarskänsla och gillar att tillhöra, och arbeta, i team men har förmågan att även arbeta självständigt beroende på uppgift. Andra beskriver dig som lösningsorienterad, proaktiv och med en öppen inställning till förändring. Din förmåga att arbeta i internationella komplexa organisationer och att hantera interna och externa gränssnitt är väl utvecklad. På Vattenfall stöttar vi dig med en bra och intensiv inledande period så att du klarar av att fullgöra dina uppgifter och ansvar.

På Vattenfall är vi övertygade om att strävan efter mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt effektivt och attraktivt företag. Därför strävar vi efter en harmonisk balans mellan anställda när det gäller kön, ålder och etnisk och kulturell bakgrund.

Säkerhet: Eftersom Vattenfall är en del av den svenska kritiska infrastrukturen är många av våra positioner säkerhetsklassade. Om denna tjänst är säkerhetsklassad kan slutkandidaterna bli föremål för en säkerhetsprövning enligt svensk lagstiftning.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Bli en del av Academic Work

Som konsult för Academic Work erbjuds du stora möjligheter att växa professionellt och knyta värdefulla kontakter för framtiden. Du får en konsultchef som stöttar dig under resans gång och får ta del av olika förmåner, bl.a. möjlighet till kompetensutveckling i form av en grundläggande hållbarhetsutbildning.

Läs mer om vårt konsulterbjudande här
Happy group icon

Har du frågor om tjänsten?

Clara Nyquist eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på sts06@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 15103713

Ansök här