My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Zambia

Vårt engagemang i Zambia

Vi på Academic Work brinner för att göra skillnad, och vårt engagemang i Zambia är en viktig del i vårt arbete för en mer hållbar värld. Sedan 2004 har vi samarbetat med välgörenhetsorganisationen Response Network, för att hjälpa till att möjliggöra barns rätt till utbildning.

One percent Movement

Utbildning är en mänsklig rättighet. Trots det finns det miljontals barn runt om i världen som fortfarande inte får gå i skola. Mer än hälften av dem bor i Afrika, främst i länder söder om Sahara. Vi på Academic Work har valt att engagera oss i denna fråga genom ett samarbete med Response Network. Vi kallar initiativet One perecent Movement baserat på att vi som företag donerar en procent av vår nettovinst och medarbetare har möjlighet att donera en procent av sin nettolön varje månad.

För närvarande stöder vi tre olika projekt, alla relaterade till utbildning:

  • Community Education Program - Donation och stöd till byar som vill organisera sig och bland annat bygga skolor.
  • Sponsor Program (Kubala Girls) - Finansiering av flickors skolgång.
  • Skills Training - Stipendium och stöd till flickor som fortsätter sin utbildning efter årskurs 12.

Våra medarbetares engagemang i Kubala Girls

Sponsorprogrammet som finansieras individuellt av våra medarbetare kallas Kubala Girls. Programmet ger stipendier till föräldralösa och utsatta flickor som inte har möjlighet att betala för att gå i skolan. Sponsringen består av skolavgifter, uniformer och annat material som behövs för grund- och gymnasieutbildning (årskurs 1-12).

Det är ambition som ligger bakom våra medarbetares engagemang i Zambia. Denna ambition har skapat förutsättningar för dessa flickor att få gå i skolan och därmed förändra deras framtidsutsikter. Men framförallt är det flickornas egna ambition som kommer skapa förändring för dem själva och för deras samhälle. Det inspirerar oss och vi tror och hoppas att vi kan göra skillnad!

Läs mer om hur sponsorprogrammet är uppbyggt och fungerar hos Respons Network.

Hjälp till självhjälp

I över 15 år har vi på Academic Work varit engagerade i byggnationen av skolor för tiotusentals barn i södra Zambia. Tillsammans med välgörenhetsorganisationen Response Network sponsrar vi lokalbefolkningen i byarna runt Livingstone med material som tegel, murbruk och fönsterglas. Det är alltså byborna själva som driver projekten och bygger sin skola och vi tycker att det känns bra att få hjälpa till självhjälp.

Zambia

Besök i Zambia

Många av våra medarbetare har varit nere och besökt några av de byar där vi har byggt skolor, samt träffat elever från Kubala Girls programet. Förutom att besöken har berört oss enormt mycket, hoppas vi att personerna vi träffar på plats också ska förstå att vi kommer att fortsätta stödja deras projekt och bidra till deras utveckling. För det här projektet är så viktigt, inte bara för människorna i Zambia och deras framtid utan också för att vi tror att fokus på andras framgång hjälper oss att växa som företag och som individer.