Söka jobb

Vad innebär det att vara konsult?

Vad innebär det egentligen att vara konsult? Och vem kan jobba som konsult? Vi svarar på de vanligaste frågorna om konsultrollen.

Vad är en konsult egentligen?

En konsult är antingen egen företagare eller anställd av ett bemanningsföretag och jobbar på uppdrag av ett eller flera andra företag. Det är vanligt att konsulter hyrs in som specialister inom ett område som företaget saknar eller har begränsad kompetens inom. Uppdragen är allt som oftast tidsbestämda, men det händer också att avtalsperioden förlängs under uppdragets gång. Ett uppdrag kan vara allt från en timme långt till flera månader.

Läs också: Jobba som konsult – passar det dig?

Inom vilka branscher kan jag jobba som konsult?

Konsulter finns inom de flesta branscher och på många olika typer av företag. Konsultrollen upplevs därför av många som väldigt varierande, eftersom den gör det möjligt att testa på flera branscher och få insyn i många olika verksamheter. Vi har i skrivande stund drygt 500 lediga konsultuppdrag så chansen är stor att hitta ett som passar just dig!

Har jag någon arbetsplats som konsult?

Det är vanligt att konsulter arbetar på plats hos företaget de har ett pågående uppdrag hos, men det finns också uppdrag där arbetet kan utföras på distans.

Vad innebär det att vara konsult via Academic Work?

Om du är konsult via Academic Work är det vi som är din arbetsgivare och betalar ut din lön och försäkrar dig. Vi ser också till att du får en dedikerad konsultchef hos oss som säkerställer att du trivs på ditt uppdrag och hjälper dig utvecklas i din yrkesroll. Läs gärna mer om att vara konsult på Academic Work.

”En fördel med att vara konsult är definitivt att det finns en konsultchef utanför arbetsplatsen att bolla med".

Möt vår konsult Sofia!
Tipsa en vän!