Bemanning inom teknik

Kompetensbrist, expansion, avlastning, vikariebehov, konsultväxling eller successionsplanering? Oavsett vilken situation ni befinner er i hjälper vi till att hitta ingenjörer och tekniker inom hela teknikkedjan, från R&D till eftermarknad. Academic Work är ett bemanningsföretag med över 20 års erfarenhet av att attrahera rätt teknisk kompetens. Låt våra teknikspecialister konsultera dig till rätt upplägg!

Kontakta oss
1 800
Antalet rekryterade tekniktjänster i Sverige 2020.
40%
Så stor är vår marknadsandel för jobb inom teknikbranschen.
23k
Över 23 000 aktivt sökande teknikkandidater 2020.

Därför ska du välja Academic Work för bemanning inom teknik

Det finns många skäl att välja Academic Work som bemanningspartner inom teknik. Ända sedan start har teknik varit ett av våra största affärsområden och idag är vi Sveriges största kompetensföretag på tjänstemannasidan. Vi hjälper till med kompetensförsörjning inom både white- och blue-collar, inom allt från life science till automation, bygg, energi, miljö, infrastruktur, automotive, maskinteknik, elektronik och telekom.

Med Academic Work som samarbetspartner kan ni känna er trygga med att vi har det fulla ansvaret. Inte bara för rekryteringsprocessen, utan även för den administrativa delen av anställningen. Ni har dessutom en dedikerad och teknik-specialiserad konsultchef till hands genom hela rekryteringsprocessen, som talar samma tekniska språk som både er och de kandidater ni vill nå ut till.

Hyr först, rekrytera sen

Kompetensförsörjning ska vara tillgängligt och flexibelt och i vårt avtal finns alltid möjlighet för er att rekrytera över teknikkonsulten. Vi kallar det Hyr först, rekrytera sen, vilket är ett sätt för er att säkerställa att ni hittar rätt person för jobbet. Under konsultuppdragets gång tar våra konsultchefer hand om allt som rör anställningen, från coachning till uppföljningssamtal, tidrapportering och personaladministration. När ni är redo att rekrytera över konsulten gör vi det så enkelt som möjligt för er. Efter ett år är det alltid kostnadsfritt att rekrytera över konsulten.

Ingenjörsstudenter på deltid

Majoriteten av teknikbolagen i Sverige upplever stor brist på kompetens. Därför är det viktigt att ligga steget före sina konkurrenter och tidigt komma i kontakt med framtida talanger. Vi har en stark relation till ingenjörsstudenter från såväl gymnasium som yrkeshögskola, högskola och universitet. På så sätt kan vi förse ditt företag med personal på deltid, som kan hjälpa till med allt från teknisk dokumentation till CAD-ritning, test och support. Det är även en chans för er att visa upp ert arbetsgivarvarumärke och synas ut mot målgruppen.

Har ni som avsikt att anställa direkt? Eller behöver ni hjälp med delar av en rekryteringsprocess? Vi hjälper även till med direktrekrytering. Läs mer om vårt rekryteringserbjudande här!

Några roller vi hjälper er hitta personal till:

 • Automationsingenjör
 • Byggingenjör
 • Elektronikingenjör
 • Energiingenjör
 • Hårdvaruingenjör
 • Kemiingenjör
 • KMA-Specialist
 • Konstruktör (Bygg/El/Mek)
 • Kvalitetsingenjör (QA/QC)
 • Labbingenjör
 • Maskiningenjör
 • Miljöingenjör
 • Mjukvaruingenjör
 • Processingenjör
 • Produktionsingenjör
 • Projektör (Bygg/Fiber/Telekom)
 • Projektingenjör
 • Teknisk Dokumentatör
 • Teknisk Support
 • VVS-Ingenjör

Skräddarsydd kompetensutveckling under konsultuppdraget

Teknologin går allt snabbare framåt, och ingenjörer behöver anpassa sina kunskaper för att möta morgondagens behov. Det kan exempelvis röra sig om utveckling av affärssystem, hård- och mjukvara, elektronik eller CAD-program. Dessutom ställs det ofta höga krav på personliga attribut och egenskaper, såsom presentationsteknik, självledarskap och projektledning. Vi hjälper till att kompetensutveckla era konsulter under uppdragets gång och tillsammans sätter vi en plan för hur vi kan förse er med rätt kompetens och soft skills. Det här är inte bara ett sätt att fylla ert kompetensgap. Det möjliggör också att stärka konsulterbjudandet, eftersom kompetensutveckling värderas högt av dagens young professionals.

Academic Work – Sveriges största bemanningsleverantör

Ny branschstatistik visar att Academic Work är den största aktören i Sverige inom white collar, för andra året i rad! Vi tar även marknadsandelar sett till hela branschen och klättrar upp till en tredjeplats.

– Det är förstås väldigt roligt att vi upprepar vår placering och det är ett kvitto på att vi har väldigt duktiga medarbetare som gjort sitt yttersta under ett unikt 2020, säger Peter Knutsson, VD Academic Work Sverige.

Läs mer

Kompetensbristen – branschens största utmaning

Inom många tekniska områden råder akut brist på kompetens, och vi behöver hitta nya sätt att driva teknikutvecklingen framåt. Sedan 2015 arbetar vi med lösningar för att komma åt grundproblemet till kompetensbristen – att för få individer väljer att utbilda sig inom området. Vi tror på människors vilja och förmåga att vidareutvecklas, och genom vårt systerbolag AW Academy erbjuder vi intensivutbildningar inom teknik. Sedan starten har vi utbildat över 1 800 personer till nya roller. Personer som idag har en aktiv roll som ingenjörer eller tekniker inom olika verksamheter.

Ta reda på mer om AW Academy

Visste du att..?

Tusentals kandidater har de senaste 20 åren tagit nästa steg i sina teknikkarriärer med hjälp av oss, och idag har vi Sveriges största databas av young professionals inom teknik. Tack vare vår årliga undersökning Young Professional Attraction Index har vi djup kunskap om målgruppen, och vet vad de värderar högst vid valet av arbetsgivare. Vi är även stolta över att ha nöjdast kunder i branschen över 10 år i rad!

Tipsa en vän!