Fördelar med rekrytering

Det finns många fördelar för företag att ta hjälp med sin rekrytering. Att rekrytera rätt personal kan vara både utmanande och tidskrävande. Företag som väljer att anlita ett rekryteringsföretag får hjälp av kompetenta rekryterare med att identifiera de främsta kandidaterna till tjänsten. Att ta hjälp med sin rekrytering frigör även tid för företag att kunna fokusera på sin kärnverksamhet och ger tillgång till ett stort kandidatnätverk.

Vad finns det för fördelar med rekrytering?

Att ta hjälp av ett rekryteringsföretag är en smidig lösning som passar för företag som har personalbehov men saknar tiden för att genomföra en rekryteringsprocess, eller har svårt att avgöra exakt vilken kompetens som tjänsten kräver. Nedan är några fördelar med att vända sig till ett rekryteringsföretag:

Tidsbesparande

Rekryteringsföretaget tar ansvar för hela rekryteringsprocessen, från kravprofil, annonsering och intervjuer, till urval och avtalsskrivning. Att ta hjälp av ett rekryteringsföretag ger er som företag mer tid att kunna fokusera på er kärnverksamhet än på rekrytering och tillhörande administrativt arbete.

Träffsäkerhet

Överlåt rekryteringen av er nya medarbetare till experter inom området. Genom att låta ett erfaret rekryteringsföretag ta ansvar för att identifiera och attrahera rätt kompetens till tjänsten minimerar ni risken för dyra felrekryteringar.

Långsiktighet

Att ta hjälp av utbildade rekryterare som är experter på att hitta rätt person till rätt plats, är en investering för framtiden. Erfarna rekryterare kan med sin kompetens om arbetsmarknaden och det givna kompetensområdet identifiera vilka kandidater som är intressanta just nu, men även de kandidater som kan bli intressanta längre fram.

Rekrytering med Academic Work

Vi hjälper företag med allt inom bemanning och rekrytering. Oavsett vilken resurslösning som passar ert behov så hjälper våra rekryterare er genom hela rekryteringsprocessen. Vi tillämpar alltid en kompetensbaserad rekryteringsprocess där ni får löpande information om uppdragets status. Ni kan själva bestämma hur delaktiga ni vill vara i processen men har alltid full insyn och möjlighet att påverka slutresultatet. Det finns många fördelar med kompetensbaserad rekrytering. Det är en metod som säkerställer att kandidaten har rätt kompetens och personliga egenskaper för den specifika tjänsten. För att kunna erbjuda er som företag en mer omfattande bild av kandidatens lämplighet och ett bredare beslutsunderlag är våra rekryterare på Academic Work certifierade användare av personlighetstester, färdighetstester och tekniska tester inom IT.

Läs mer om vår rekryteringslösning >

Young professionals

Academic Work är experter på young professionals - studenter och akademiker i början av sina karriärer. Det är en målgrupp vi har lärt känna väl och byggt en stark relation till. Young professionals sitter på den nyaste kunskapen på marknaden, mycket ambition och driv och är en stor tillgång på många företag. När ni tar hjälp av Academic Work får ni tillgång till vårt stora nätverk av kandidater.

Läs mer om young professionals

Har du ytterligare frågor och funderingar? Kontakta oss via formuläret nedan så hjälper vi dig!

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom en dag

Tipsa en vän!