Hur fungerar rekrytering?

En rekrytering utgår ofta från en gedigen process i flera steg för att säkerställa att rätt person anställs till tjänsten. En rekryteringsprocess kan se olika ut och tiden för att genomföra en rekrytering kan variera. Företag med personalbehov kan anlita ett rekryteringsföretag för att få hjälp med sin rekrytering. Rekryteringsföretaget tar då ansvar för rekryteringsprocessen och för att attrahera och anställa rätt kompetens till tjänsten. När processen är genomförd och rätt kandidat är hittad, anställs den nya medarbetaren direkt av det anställande företaget.

Kontakt för företag

Hur går en rekryteringsprocess till?

En rekryteringsprocess kan se olika ut och processens struktur kan variera. På Academic Work tillämpar vi en kompetensbaserad rekryteringsprocess i samtliga processer. En metod som fokuserar på de personliga egenskaper som tjänsten kräver. Den kompetensbaserade rekryteringsmetod som vi använder oss är kvalitetssäkrad, vilar på arbetspsykologisk grund och är ISO-certifierad enligt ISO 9001.

rekryteringsprocess

Rekryteringsprocessen inleds ofta med att vi tillsammans med er som företag identifierar vilka egenskaper och kompetenser som är viktiga för tjänsten. Tekniska kompetenser, formella kvalifikationer och egenskaper utgör sedan den kravprofil som ligger till grund för hela rekryteringsprocessen.

När vi tillsammans har format en kravprofil så sköter vi annonsering för tjänsten i vårt unika nätverk av young professionals. Därefter genomför våra kompetenta rekryterare urval, CV-selektering och kompetensbaserade intervjuer med intressanta kandidater.

I nästa steg i processen presenterar vi de främsta kandidaterna för tjänsten till er och ni har givetvis full insyn för att kunna vara med och påverka slutresultatet. När ni har återkopplat och erbjudit tjänsten till en kandidat så anställs er nya medarbetare direkt av ert företag som tar arbetsgivaransvaret.

Vill du veta mer om vår rekryteringslösning?

Läs om rekrytering med Academic Work
Tipsa en vän!