I karriären

"Genom att träna idag kommer jag vara en ännu starkare person imorgon"

Karol Michalski läser en master inom global hälsa vid Uppsala universitet. Idag är han halvvägs genom sin utbildning och fortfarande övertygad om att han hittat rätt väg för att uppnå sitt personliga mål: att göra världen till en lite bättre plats. Låt dig inspireras av den målmedvetna studenten och instajobbaren som hittat nyckeln till sin utveckling – en nyckel han vill dela med sig av till andra.

Samla erfarenhet & ge 150%

Karol Michalski är halvvägs in i sin master i global hälsa, en utbildning han trivs väldigt bra på. Men att bara ägna sig åt studier är inget för en driven person som Karol. Så snart tid finns extrajobbar han vid sidan av plugget – både på ett byggföretag och som instajobbare genom Academic Work.

”Att vara instajobbare är enormt lärorikt och utvecklade! Eftersom du byter arbetsuppgifter och arbetsplats från uppdrag till uppdrag samlar du på dig erfarenheter inom olika branscher och får dessutom ett stort nätverk. Ett nätverk som är väldigt bra att ha inför framtiden."

Karol fick nys om AW Instajobs via en vän som var instajobbare, och sen gick allt väldigt snabbt. Redan två veckor efter att ha skickat in en ansökan fick han sitt första uppdrag.

”Jag kommer ihåg när jag började som instajobbare, det var nya arbetsplatser hela tiden och jag gav alltid 150% i varje uppdrag”.

Karols inställning att ge allt i varje uppdrag har byggt ett förtroende hos många arbetsgivare, och han får ofta erbjudande att komma tillbaka – om och om igen. Det är roligt, men han är också mån om att testa nya jobb och arbetsgivare när tillfället ges.

”Med varje uppdrag kommer också ny kunskap – och med ny kunskap utvecklas jag”.

Träning – en nyckel till personlig utveckling

Som en del i sin utbildning gör Karol just nu praktik på en organisation som lär ut och främjar fysisk aktivitet och goda kostvanor hos barn. Att han gör praktik på just en sådan organisationen är ingen slump. Karol har nämligen ett tydligt mål i livet: att göra världen till en lite bättre plats.

”För mig blir livet och vardagen meningsfull när jag ställer upp och hjälper mina medmänniskor”.

Det finns såklart många tillvägagångssätt för att göra världen till en bättre plats, men Karols väg är genom hälsa och välmående. För honom har träning varit en enormt viktig faktor för hans välmående och nyckeln till hans personliga utveckling. Nu vill han överföra den insikten till andra.

”Fysisk träning gör mig till en lite bättre version av mig själv. Genom att träna idag kommer jag vara en ännu starkare person imorgon”.

Det pratas mycket om tillväxt. Växande företag, städer och ekonomier. Men vi glömmer lätt att saker sällan växer av sig självt. Allt växer ur någonting. Ur människor. Ambitiösa, nyfikna människor som vill lära och förstå. Som vill utveckla och utvecklas. Det är människor som får saker att växa. Och vi, vi får människor att växa – we make people grow.

Artikeln är en del av en artikelserie i 6 delar där du får träffa människor som gjort imponerande karriärresor, professionellt och personligt. I den här artikeln har du fått träffa instajobbaren och Uppsalastudenten Karol som hittat sitt viktigaste verktyg för att växa – träningen.

Vill du ta del av fler imponerande karriärresor?

Till artiklarna
Tipsa en vän!